AjankohtaistaAjankohtaistaAjankohtaistaAjankohtaistaAjankohtaista

Ajankohtaista

Kuntien korona-ajan ruokailut, Ammattikeittiölehti 052020

Kouluruokailu korona-aikana VOL 3, siirtyminen lähiopetukseen

Kouluruoka koronatilanteessa vol 2

Päiväkotien ja koulujen siivouksesta

Ammattikeittiö-lehti 3/2019

Verkostosta voimaa -seminaari Helsingissä 4.11.2019

Tervetuloa kymmenenteen vuotuiseen seminaarimme. Hintatiedot ja ilmoittatumiset minna.dammert@damico.fi

Damico Hankinnat koulutus- ja verkostoitumistilaisuus Palvelutalo Wilhelmiinassa 12.6.2019

Kuntien ruokapalvelut murroksessa, artikkeli maaliskuu 2019

Tutustu robotiikkaratkaisuun

Olemme alan kehityksessä proaktiivisesti mukana. Tutustu robotiikkaratkaisuun osoitteessa: https://www.tammiholma.fi/tuotteet/siivouskoneet.html

Miten voimme olla avuksi?

Artikkeli Nurmijärven kunnan ruokapalveluiden uudistuksista

Kouluruoka jaksaa puhuttaa

Mitä mieltä mm. cook&chill-tuotantomallista olemme?

Tapakasvatustako?

Pitkän aikaa asiaa seuranneena uskallan heristää sormeani koulu- ja päiväkotiruokailun toteutuksesta.

Tulemme mielellämme auttamaan palvelukuvausten ja pelisääntöjen laadinnassa, asiakastoimikuntien käynnistämisessä ja uusien toimintamallien jalkauttamisessa.

Damico Hankinnat

Liity mukaan hankintayhtestyöhön! Damico Hankinnat avustaa yksityisiä palvelutaloja ja muita yksityisiä ruokapalvelua tuottavia yrityksiä hankintojen tehostamisessa.

Siivousasiantuntijat verkostoituvat

Ruokapalvelun asiantuntijoiden verkostoryhmiä on neljä ympäri Suomea. Ne ovat toimineet 4-8 vuotta. Yleisön pyynnöstä eka siivousasiantuntijoiden verkosto starttasi Pohjanmaalla, seuraava ryhmä aloittaa Tampere-Helsinki-akselilla helmikuussa 2017.

Elintarvike ja Terveys-lehden numero 5/2015

Kouluruoka mainettaan parempaa vai pahempaa

Lue kouluruokaa koskeva artikkeli.

Kuntien keittiöverkko tiivistyy

Lue Matti Nikkosen artikkeli.

Damicon asiakaskyselyn tulokset

Asiakaskyselyt toiminnan tukena

Kurkkaa mitä Pieksämäellä ollaan mieltä kouluruuasta.

Ruokatuotannon keskittäminen

Ruokatuotannon keskittäminen jaksaa harmittaa joissakin kunnissa. Tässä miedän mietteitä.

Ruokailutilat kuntoon

Matti Nikkonen, Ruokalasta ravintolaksi.

Ruuan ulosmyynti

Verorahoin tuotetun ruuan alihintaan myynnissä on monen monta muttaa..

Kotiaterioista

Keskustelu velloo ainakin maakuntauutisissa.

Ulkoistamisesta asiaa

Ulkoistamisesta asiaa ja muutakin palveluiden tehostamiseen liittyen.

Kasvisruokaan kannattaa panostaa

Lue Matti Nikkosen Elintarvike ja Terveys-lehteen kirjoittama artikkeli.

Ruokalasta ravintolaan

Lue HoReCa -vuosikirja 2013 artikkeli.

Koulutusta kokeille

Olemme suunnitelleet käytännönläheisen koulutuksen kuntien ruokapalveluissa työskenteleville kokeille. Tiedustelut minna.dammert@damico.fi, matti.nikkonen@damico.fi.

Artikkeli PRORESTO

Uutinen Aromi-lehdessä

Keittiösuunnittelusta

Artikkeli Kausalan Pinnoitteen asikaslehdestä.

Tuotteistaminen

Lue Elintavike ja Terveys -lehden artikkeli.

Tuotantotavoista tarinaa

Lue Kehittyvä Elintarvike-lehden artikkeli.

Kouluruokakeskustelu

Laitanpa minäkin lusikkani soppaan tähän jatkuvasti vellovaan kouluruokakeskusteluun.

Ammattikeittiön yhteiskuntavastuu

Ammattikeittiön yhteiskuntavastuita ja ekotekoja käsitellään 15.11.2011 seminaarissa.

Minna ottaa kantaa hankintoihin

Kunnallis-Suomi 2011

Verkostoidu ja voimistu, lue lisää Kunnallis-Suomen artikkelista.

Damicon asiakaskyselyn tulokset

Lähetämme kyselyyn vastanneille tiedon reagoinneistamme lähiaikoina. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi yllätyspalkintoa 10.11. tapahtumassa Helsingissä

COACHing-verkosto kasvaa

Ilmoittaudu mukaan Itä-Suomen verkostoon.

Sre:n kyselytutkimus elintarvikehankinnoista

Sre:n kyselytutkimuksen tulokset ladattavissa.

Ammattikeittiö 10

Kysy Minnalta, miten voit saada osallistumismaksusta.

EKOTEHOKASTA

Ammattikkeittiön ympäristöasiat vuoden 2010 kehityskohteeksi, teksti HORECA-vuosikirjasta.

YHDESSÄ!TILLSAMMANS!

YHDESSÄ!TILLSAMMANS! -raportti on luettavissa osoitteessa

http://www.luako.fi

Keittiösuunnittelu

Artikkeli keittiösuunnittelua koskien STU:ssa.

Länsi-Uudellamalla haetaan ratkaisuja

Länsi-Uudellamaalla haetaan innovatiivisia ratkaisija tuottaa julkisen sektorin palveluita kuntien, yrittäjien ja kolmannen sektorin yhteistyönä.

GreenViewer-tulokset

Netissä vapaasti vastattavissa ollut kysely osoittaa, että ammattikeittiöiden ympäristöasioissa on vielä paljon kehitettävää. Ympäristösuunnitelma puuttuu yli 80 %:sta keittiöitä. 20 %:a vastaajista kertoo, ettei reseptejä käytetä. 36 %:a on vastannut, ettei raaka-aineita punnita tuotantoon ja 57 %:a vastaa, ettei palvelukeittiöihin lähetettäviä ruokaeriä punnita. Jätemääriä ei seurata 67 %:ssa keittiöitä. 79 %:ssa kohteita ei ole mahdollista seurata sähkön ja veden kulutusta.

Kysely on edelleen avoin, käy tarkastamassa oman toimipaikkasi ympäristötilanne.

Aromi-lehden artikkeli kesakuu 2009

Kouluruokakeskustelussa tulisi huomioida työkustannukset, jotka ovat elintarvikekustannuksia huomattavasti suurempi kuluerä.

Laitoshuollon ruokapalvelutehtävät

Kestävää kehitystä ammattikeittiössä

Ympäristön huomiointi on ammattikeittiössä muutakin kuin luomua ja lähiruokaa.

Damicon asiakaskysely

Damicon asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluun, asiakaskyselyn tulokset koosteena alla.

Ruokapalvelun taloudenhallintaan liittyvä koulutus

2.10.2008 Helsingissä

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto järjestää yhteistyössä Damico Oy:n kanssa ruokapalvelun taloudenhallintaan liittyvän koulutuksen 2.10.2008 Helsingissä.

Syksyn Catering-seminaari

Ammattikeittiösuunnittelussa lattialla on väliä

Artikkeli Kunnallis-Suomessa