Ajankohtaista
Ruoka- ja siivouspalvelujen sotesoppa
Kuntien korona-ajan ruokailut, Ammattikeittiölehti 052020
Kouluruokailu korona-aikana VOL 3, siirtyminen lähiopetukseen
Kouluruoka koronatilanteessa vol 2
Kouluruokailu koronatilanteessa
Päiväkotien ja koulujen siivouksesta
Ammattikeittiö-lehti 3/2019
Verkostosta voimaa -seminaari Helsingissä 4.11.2019
Tervetuloa kymmenenteen vuotuiseen seminaarimme. Hintatiedot ja ilmoittatumiset minna.dammert@damico.fi
Damico Hankinnat koulutus- ja verkostoitumistilaisuus Palvelutalo Wilhelmiinassa 12.6.2019
Kuntien ruokapalvelut murroksessa, artikkeli maaliskuu 2019
Tutustu robotiikkaratkaisuun
Olemme alan kehityksessä proaktiivisesti mukana. Tutustu robotiikkaratkaisuun osoitteessa: https://www.tammiholma.fi/tuotteet/siivouskoneet.html
Miten voimme olla avuksi?
Artikkeli Nurmijärven kunnan ruokapalveluiden uudistuksista
Tapakasvatustako?
Pitkän aikaa asiaa seuranneena uskallan heristää sormeani koulu- ja päiväkotiruokailun toteutuksesta.
Tulemme mielellämme auttamaan palvelukuvausten ja pelisääntöjen laadinnassa, asiakastoimikuntien käynnistämisessä ja uusien toimintamallien jalkauttamisessa.
Damico Hankinnat
Liity mukaan hankintayhtestyöhön! Damico Hankinnat avustaa yksityisiä palvelutaloja ja muita yksityisiä ruokapalvelua tuottavia yrityksiä hankintojen tehostamisessa.
Siivousasiantuntijat verkostoituvat
Ruokapalvelun asiantuntijoiden verkostoryhmiä on neljä ympäri Suomea. Ne ovat toimineet 4-8 vuotta. Yleisön pyynnöstä eka siivousasiantuntijoiden verkosto starttasi Pohjanmaalla, seuraava ryhmä aloittaa Tampere-Helsinki-akselilla helmikuussa 2017.
Elintarvike ja Terveys-lehden numero 5/2015
Damicon asiakaskyselyn tulokset
Asiakaskyselyt toiminnan tukena
Kurkkaa mitä Pieksämäellä ollaan mieltä kouluruuasta.
Ruokatuotannon keskittäminen
Ruokatuotannon keskittäminen jaksaa harmittaa joissakin kunnissa. Tässä miedän mietteitä.
Ruuan ulosmyynti
Verorahoin tuotetun ruuan alihintaan myynnissä on monen monta muttaa..
Ulkoistamisesta asiaa
Ulkoistamisesta asiaa ja muutakin palveluiden tehostamiseen liittyen.
Kasvisruokaan kannattaa panostaa
Lue Matti Nikkosen Elintarvike ja Terveys-lehteen kirjoittama artikkeli.
Koulutusta kokeille
Olemme suunnitelleet käytännönläheisen koulutuksen kuntien ruokapalveluissa työskenteleville kokeille. Tiedustelut minna.dammert@damico.fi, matti.nikkonen@damico.fi.
Artikkeli PRORESTO
Uutinen Aromi-lehdessä
Kouluruuan tulevaisuus
Kouluruokakeskustelu
Laitanpa minäkin lusikkani soppaan tähän jatkuvasti vellovaan kouluruokakeskusteluun.
Ammattikeittiön yhteiskuntavastuu
Ammattikeittiön yhteiskuntavastuita ja ekotekoja käsitellään 15.11.2011 seminaarissa.
Minna ottaa kantaa hankintoihin
Damicon asiakaskyselyn tulokset
Lähetämme kyselyyn vastanneille tiedon reagoinneistamme lähiaikoina. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi yllätyspalkintoa 10.11. tapahtumassa Helsingissä
Sre:n kyselytutkimus elintarvikehankinnoista
Sre:n kyselytutkimuksen tulokset ladattavissa.
EKOTEHOKASTA
Ammattikkeittiön ympäristöasiat vuoden 2010 kehityskohteeksi, teksti HORECA-vuosikirjasta.
Länsi-Uudellamalla haetaan ratkaisuja
Länsi-Uudellamaalla haetaan innovatiivisia ratkaisija tuottaa julkisen sektorin palveluita kuntien, yrittäjien ja kolmannen sektorin yhteistyönä.
Keha-hanke
GreenViewer-tulokset
Netissä vapaasti vastattavissa ollut kysely osoittaa, että ammattikeittiöiden ympäristöasioissa on vielä paljon kehitettävää. Ympäristösuunnitelma puuttuu yli 80 %:sta keittiöitä. 20 %:a vastaajista kertoo, ettei reseptejä käytetä. 36 %:a on vastannut, ettei raaka-aineita punnita tuotantoon ja 57 %:a vastaa, ettei palvelukeittiöihin lähetettäviä ruokaeriä punnita. Jätemääriä ei seurata 67 %:ssa keittiöitä. 79 %:ssa kohteita ei ole mahdollista seurata sähkön ja veden kulutusta.
Kysely on edelleen avoin, käy tarkastamassa oman toimipaikkasi ympäristötilanne.
Aromi-lehden artikkeli kesakuu 2009
Kouluruokakeskustelussa tulisi huomioida työkustannukset, jotka ovat elintarvikekustannuksia huomattavasti suurempi kuluerä.
Laitoshuollon ruokapalvelutehtävät
RT-kortti
Kestävää kehitystä ammattikeittiössä
Ympäristön huomiointi on ammattikeittiössä muutakin kuin luomua ja lähiruokaa.
Damicon asiakaskysely
Damicon asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluun, asiakaskyselyn tulokset koosteena alla.
Ruokapalvelun taloudenhallintaan liittyvä koulutus
2.10.2008 Helsingissä
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto järjestää yhteistyössä Damico Oy:n kanssa ruokapalvelun taloudenhallintaan liittyvän koulutuksen 2.10.2008 Helsingissä.